Suroviny (na 4 porcie):
§ 200 g strukov cukrového hrášku
§ 100 g zemiakov
§ 1 červená paprika
§ 250 g cherry paradajok
§ 4 listy dubového šalátu
§ 5 listov šalátu lollo biondo
§ 60 g potočnice
§ parmezán na ozdobu
Cesnakové krutóny
§ 3 plátky ciabaty
§ 3 lyžice olivového oleja
§ 1 strúčik cesnaku
Dressing:
§ 2 lyžice olivového oleja
§ 1 lyžica majolenky Hellmann´s
§ 1 lyžica kyslej smotany
§ 2 lyžice citrónovej šťavy
§ 15 g hnedého cukru
§ drvené korenie
Príprava:
Struky, zemiaky, papriku a paradajky nakrájame na kúsky, šaláty umyjeme, necháme odkvapkať
a natrháme, potom všetko premiešame. Plátky ciabaty nakrájame na kocky. Na panvici rozohrejeme olivový olej s prelisovaným cesnakom, pridáme ciabatu a opečieme do zlatista. Opečenú ciabatu položíme na papierový obrúsok a zbavíme prebytočného tuku. Suroviny na dressing šľaháme
asi 2 minúty elektrickým šľahačom. Pred podávaním nalejeme hotový dressing na zmes zeleniny
a posypeme cesnakovými krutónmi a hoblinkami parmezánu.