lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Nebojte sa grilovania na balkóne či na terase

  Spracoval(a) : Lenka
Dátum : 29.3.2011
späť
Späť

Poslať
 

Myslíte si, že sa vám o každodennom grilovaní môže len snívať, pretože nemáte vlastnú záhradu ani veľkú terasu? Omyl. Pokiaľ máte aspoň balkón, vyhrali ste. Je však dôležité vybrať si ten správny gril, a tým je gril elektrický. S grilmi na elektrinu odpadajú starosti s palivom - uhlím či plynom. Stačí ho len zapojiť do zásuvky a začať grilovať. Nebudete mať problémy so susedmi , napr. nepríjemný dym a vyhnete sa prípadným nehodám - výbuch plynu. Elektrický gril navyše využijete i doma v kuchyni. Popredný výrobca grilov Weber-Stephen prichádza v roku 2011 s novinkou Weber® Q™ 140 a 240 Stand. Tento elektrický gril je podstatne väčší ako jeho predchodca. Nový je aj materiál grilovacích roštov. Ušľachtilú oceľ nahradila liatina, ktorá zabezpečí ešte väčší kulinársky zážitok.

 

Nový elektrický gril Weber® Q™ 240

Nový Weber® Q™ 240 vychádza v ústrety požiadavke zákazníkov, ktorí si obľúbili elektrické grilovanie na grile s väčšou plochou. Tá bola zväčšená v porovnaní s grilom Weber® Q™ 140  o 53 %. Klenutejší poklop umožňuje prípravu rozmernejších jedál a rozširuje tak kulinárske možnosti prípravy jedla na elektrickom grile. Máte chuť na pečené mäso alebo koláč rovno z grilu? S novým elektrickým grilom Weber® Q™ 240 môžete tieto lahôdky pripraviť jednoducho a rýchlo.

 

Gril má dvojdielne liatinové rošty. Vďaka liatine dochádza pri grilovaní k uvoľňovaniu väčšieho množstva aromatických látok.  Na miestach, kde sa mäso dotýka roštu, zhnedne a dôjde tu k takzvanej Maillardovej reakcii. Pri nej sa aminokyseliny (bielkoviny) a molekuly sacharidov (cukor) v grilovaných potravinách premieňajú vďaka vysokým teplotám liatinového roštu na nové aromatické látky. Tým dosiahnete typickú chuť grilovaných pokrmov. Liatinové rošty sa taktiež postarajú o optimálny vrúbkovaný vzor na steaku. Inovatívny žiarový reflektor z hliníku, ktorý je zabudovaný v poklope, zaisťuje optimálne vyžarovanie tepla na grilované špeciality. Výkon 2 200 W je využitý na maximum a dosahuje pri grilovaní výsledky, ktoré sú porovnateľné s chuťou grilovaných pokrmov pripravovaných na plynových griloch alebo griloch na drevené uhlie.

 

Nový elektrický gril Weber® Q™ 240 si môžete kúpiť v tmavošedom prevedení samostatne alebo ako kompaktnú grilovaciu stanicu Weber® Q™ 240 Stand s dvoma pracovnými stolmi a podstavou.

 

Ďalšie novinky v elektrickom portfóliu

Obľúbený predchodca nového grilu, menší Weber® Q™ 140 sa tiež dočkal niekoľkých inovácií. Pôvodné grilovacie rošty z ušľachtilej ocele sú nahradené liatinovými, a to hlavne z dôvodu väčšieho kulinárskeho zážitku, vďaka Maillardovej reakcii. Nájdete ich aj vo variante „Stand“ s odklopnými policami. Prepracované bolo aj farebné prevedenie. Pôvodná titánová farba bola nahradená tmavošedou. Vybrať si môžete ešte červenú či čiernu farbu.

 

Prečo si vybrať elektrický gril

  • Grilovanie je bezpečné, výbuch či nehoda pri nevhodnom používaní nehrozí.
  • Grilovanie je čisté, odpadajú starosti s dreveným uhlím a nevzniká pri ňom dym.
  • Grilovanie je jednoduché, stačí prístroj zapojiť do zásuvky a grilovať môžete priamo na balkóne. Neporušujete tým žiadne protipožiarne predpisy, pretože nemanipulujete s otvoreným ohňom, ako je to v prípade grilov na drevené uhlie či plyn.
  • Na elektrickom grile môžete jednoducho regulovať teplotu, pečenie či grilovanie tak máte úplne pod kontrolou. Mäso sa dokonale prepečie a nehrozí žiadne nebezpečenstvo ako salmonelóza či iné zažívacie a zdravotné problémy.
  • Pri grilovaní na elektrickom grile nevznikajú karcinogénne látky. Pri opekaní mäsa, napr. nad ohňom, sa odkvapkávajúci tuk mení na karcinogénny dym a ten následne stúpa a dostáva sa do opekaného pokrmu. To na elektrickom grile nehrozí. Pri príprave pokrmov na takomto grile nie je nutné pridávať žiadny tuk (olej, maslo, masť).

o   Elektrické grily z radu Weber® Q™ majú kompaktnú konštrukciu a skvelý dizajn. Vďaka tomu sú mimoriadne skladné a ideálne pre využitie na menších plochách, napr. na balkónoch. Poklop a plášť grilu sú vyrobené zo stabilného liateho hliníka. Vďaka nemu sa jednoducho čistia a majú dlhú životnosť. Nylónový rám vystužený sklenými vláknami zabezpečuje, že sú grily do značnej miery odolné voči vysokým teplotám a nepriaznivým poveternostným vplyvom.

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!