Na prípravu potrebujeme:
· 1 kg rajčín
· 0,5 kg cibule
· 3 jablká
· 1 ČL kari
· 1 ČL mletého korenia
· 1 PL mletej pálivej papriky
· 6 strúčikov cesnaku
· 1 šálka hnedého cukru
· 1 šálka octu
· 2 ČJ morskej soli
· Chlieb celozrnný (ražný, slnečnicový alebo pochúťkový) značky Penam
Ako na to:
1. Rajčiny, cibule a jablká očistíme, rajčiny nakrájame nadrobno a cibuľku a jablká najemno nastrúhame.
2. Pripravenú zeleninu a jablká necháme variť, okoreníme a pridáme pretlačený cesnak, cukor, ocot a soľ. Miešame, kým nevznikne kaša.
3. Horúcu uvarenú zmes dávkujeme do sklenených pohárov na zaváranie. Otočíme hore dnom. Po vychladnutí uložíme do chladničky.
4. Chladenú nátierku servírujeme s Chlebom celozrnným značky Penam.