Prísady:
1 500 g mäsa na guláš z diviny
75 g nakrájanej prerastenej slaniny
3 nakrájanej cibule
20 g margarínu
300 g póru nakrájaného na kolieska
500 g nakrájaných húb
100 g paradajkového pretlaku
100 g múky
2 bobkové listy
10 bobuliek jalovca
3 ČL soli, 1/2 ČL čierneho korenia
250 ml červeného vína
750 ml vody
100 g šľahačky
50 g šípkovej marmelády alebo ríbezľového želé
Príprava:
V pekáči na varnej doske podusíme cibuľu s margarínom dohneda. Vložíme kocky mäsa a opečieme, pridáme pór a huby a ešte 10 minút podusíme. Pridáme paradajkový pretlak, múku, bobkový list, jalovec, soľ, korenie, marmeládu a všetko dobre premiešame. Prilejeme červené víno a neprikryté pečieme v rúre asi 45 minút (170–190°C). Mäso obrátime a zalejeme vodou, pečieme ďalších 45 minút. Všetko premiešame a pred podávaním lyžičkou na povrch nanesieme kopčeky hustej šľahačky.