Leto pomaličky vystrieda jeseň prinášajúca bohaté dary prírody. Jedným z nich sú aj huby. Tí správni „závisláci“ milujú nielen ich chuť, ale určite aj prechádzky a proces ich hľadania a nachádzania. Preto jedlo z nich pripravené chutí lepšie a má osobité čaro. Ponúkame vám tri zaujímavé recepty, ktoré ozvláštnia jesenný čas.
Hubové canneloni
Prísady:
200 g húb
60 g sušených paradajok naložených v oleji
150 g ovčieho syra
150 g bylinkového syra
tymian
12 kusov canneloni
1 strúčik jemne nasekaného cesnaku
300 ml vývaru
200 g crème fraîche
150 g nastrúhaného syra
soľ, mleté čierne korenie
Príprava:
Huby, rajčiny a ovčí syr nakrájame na jemné kúsky, zmiešame s čerstvým syrom a dochutíme tymianom a korením. Zmesou naplníme canneloni a dáme do nákypovej formy. Vývar zmiešame s crème fraîche, cesnakom a dochutíme soľou a korením. Omáčku nalejeme na canneloni, posypeme syrom a nákyp upečieme do zlatista.