Mamine kapsy
|
|
Spracoval(a) : Kristína Farkašová
Dátum : 15.1.2001 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
Postup: 100g pečeného kuracieho mäsa, 1 väčšia kapia, 2 cibule, 100g syra, veľká lyžica kyslej smotany, soľ, korenie, bazalka, majorán,, petržlenová vňať, vajce a lístkové cesto.
Potrebujeme: Nadrobno pokrájame cibuľku a kapiu, pridáme na drobné kocky pokrájané kuracie mäso, všetko spolu zmiešame so zeleninou, smotanou a koreninami. Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a nakrájame z neho obdĺžniky, ktoré plníme pripravenou zmesou. Prstami kapsy zatvoríme a potrieme vaječným bielkom. Naplnené kapsy poukladáme na mokrý plech a odložíme na 20 minút do chladu. Vaječný žĺtok zmiešame s dvoma lyžičkami vody a potrieme nimi kapsy, ktoré potom vložíme do predhriatej rúry a pri 220 stupňoch pečieme asi pol hodiny.
Dobrú chuť želá Lady.sk
Diskusia k článku:
|