Kurací šalát
|
|
Spracoval(a) : Kristína Farkašová
Dátum : 27.6.2000 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
Potrebujeme: Kuracie prsíčka, hlávkový šalát, 1 šalátová uhorka, 3 paradajky, 1 paprika, nesolené arašídy, sójová omáčka, lyžica medu, čierne korenie, olivový olej, morská soľ, zázvor
Prsíčka umyjeme, nakrájame na rezance, pridáme sójovú omáčku, med a čierne korenie. Mäso necháme v tejto marináde v chladničke najmenej dve hodiny. Medzi tým si pripravíme zeleninu. Hlávkový šalát dobre umyjeme, natrháme na menšie kúsky do misky, uhorku očistíme a nastrúhame, papriku a paradajky nakrájame na menšie kocky. Marinované mäso vyberieme z chladničky a na jednej lyžici olivového oleja ho prudko za stáleho miešania opečieme. Pridáme ho k zelenine, nakoniec pridáme arašidy a zázvor podľa chuti. Premiešame a ihneď podávame. Ako príloha k tomuto šalátu je vynikajúci čierny opečení chlieb.
Diskusia k článku:
|