Náročnosť: Ľahká príprava
Doba prípravy: asi 20 minút
Doba pečenia: asi 10 minút
Stačí na: asi 15 kusov
Prísady:
Na cesto:
- 100 g hladkej múky
- 1 zarovnaná PL kakaa
- 40 g práškového cukru
- 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
- 80 g zmäknutého masla alebo margarínu
Na náplň:
- 1/3 balíčka Polevy svetlej Dr.Oetker
- 30 g zmäknutého masla
- 1 zarovnaná KL práškového cukru
- ½ KL Vanilkovej arómy Dr.Oetker
Na ozdobenie:
- 3/4 balíčka Polevy svetlej Dr.Oetker
- 1 balíček Polevy tmavej Dr.Oetker
- cukrové zdobenie Dr.Oetker (napr. Dúhové guľôčky Dr.Oetker)
Ešte potrebujeme:
- plech na pečenie
- papier na pečenie
- vykrajovaciu formičku v tvare srdiečka (Ø asi 4 cm)
Príprava:
1. Na prípravu cesta preosejeme do misy múku a kakao. Pridáme cukor, vanilínový cukor, maslo alebo margarín a všetko ručne spracujeme dohladka. Cesto postupne vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej ploche na plát s hrúbkou asi 3 mm. Formičkou vykrojíme 30 srdiečok, ktoré naukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 10 minút
2. Srdiečka stiahneme aj s papierom na pečenie a necháme vychladnúť.
3. Na prípravu náplne rozpustíme svetlú polevu podľa návodu na obale. Maslo, práškový cukor a arómu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Vmiešame 1/3 rozpustenej polevy, zvyšok polevy necháme vo vodnom kúpeli, aby poleva nestuhla. Vždy 2 srdiečka zlepíme náplňou.
4. Tmavú polevu rozpustíme podľa návodu na obale. Srdiečka ozdobíme tmavou a svetlou polevou a posypeme cukrovým zdobením.