Slepačí krém s fritátovými rezancami
10 porcií
Suroviny:
360 g Knorr Hydinový krém
2500 ml Voda
100 ml Rama Cremefine Profi Na varenie
2 ks Vajce
250 ml Mlieko
150 g Hrubá múka
200 ml Rama Culinesse Profi
10 g Soľ
10 g Petržlenová vňať/Pažítka
600 g Sliepka
Postup:
Z mlieka, vajec, múky, soli a zelenej vňate petržlenu alebo pažítky pripravíme hladké cestíčko, z ktorého upečieme na tukom miernie potretej panvici zlatisté slané palacinky. Palacinky po vychladnutí nakrájame na dlhé tenké rezance. Dáme variť sliepku a Knorr Hydinový krém pripravíme podľa návodu, pričom vodu na polievku môžeme nahradiť neslaným vývarom zo sliepky. Polievku zjemníme rastlinným krémom a pri podávaní vkladáme bylinkové rezance a pokrájane slepačie mäso (ktoré môžeme prípadne orestovať do chrumkava). Tip: do polievky môžeme pridať trochu kurkumy a dostaneme nádhernú žltú farbu alebo môžeme pridať krátko opečenú jarnú zeleninu.
Špenátová polievka s vajcom a zakysaným krémom
10 porcií
Suroviny:
275 g Knorr Špenátová polievka
2500 ml Voda
100 ml Rama Cremefine Fraiche
5ks Vajce
5 g Klíčky z hrášku
Postup:
Polievku pripravíme podľa návodu a ku koncu varu zjemníme zakysaným krémom. Vajíčko uvaríme na tvrdo. Pri podávaní vkladáme do polievky na drobno nasekané vajce a posypeme klíčkami. Tip: polievku môžeme doplniť o čerstvo pripravené orestované chlebové kocky alebo použiť Knorr Chlebové krutóny.
Hubová polievka z kuriatok s petržlenovými knedličkami
10 porcií
Suroviny:
225 g Knorr Kuriatková polievka
2500 ml Voda
100 ml Rama Cremefine Profi Na varenie
35 g Veka
50 ml Mlieko
20 g Maslo
1 ks Vajce
6 g Soľ
10 g Mletý muškátový kvet
10 g Mleté korenie
20 g Petržlenová vňať/Pažítka
30 g Strúhanka
Postup:
Veku nakrájame na kocky, pokvapkáme mliekom a necháme postáť. Maslo vyšľaháme s vajcom, okoreníme, pridáme nakrájanú petržlenovú vňať a zamiešame s navlhčenou vekou. Pridáme strúhanku a dôkladne zamiešame. Z hmoty tvarujeme knedličky, ktoré uparíme, alebo uvaríme v osolenej vode. Kuriatkovú polievku pripravíme podľa návodu na obale a zjemníme rastlinným krémom. Pri servírovaní vkladáme knedličky do polievky. Tip: Knedličky môžeme ochutiť PRIMERBA Bylinkami, alebo pridaním slaniny, či restovanej zeleniny.