Recepty Lenky Požárovej pre omáčky Dolmio
Pre 4 osoby
Príprava 20 min.
600 g bravčových kotliet bez kostí (asi 8 plátkov)
600 g zelených lúskových fazuliek
500 g / 1 sklenený pohár omáčky Dolmio Bolognese extra onion garlic
125 ml suchého červeného vína
soľ
mleté korenie
olivový olej
Mäso potrite z oboch strán olivovým olejom, posoľte a ogrilujte alebo upečte na suchej panvici po oboch stranách do zlatista.
Omáčku Dolmio zmiešajte s vínom a varte pár minút do požadovanej konzistencii.
Fazuľky vhoďte do vriacej osolenej vody a varte 3 minúty, aby boli „al dente“. Sceďte.
Na taniere rozložte fazuľky, zalejte omáčkou a priložte grilované kotlety. Zalejte šťavou z výpeku (pokiaľ pripravujete na panvici), posypte mletým korením a podávajte.