lady.sk
AKLINIK B 468X60

REKLAMA
MOBIVENAL banner 109x109 sutaz
 
 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
0 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 19. December, , Dnes oslavuje Judita
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Hravé veľkonočné pečenie – Ovocné kocky

  Spracoval(a) : Lenka
Dátum : 27.3.2013
späť
Späť

Poslať
 

Veľká noc patrí medzi sviatky, kedy je vhodná príležitosť stretnúť sa a posedieť s rodinou, priateľmi či známymi. Popri bujarej nálade a veľkonočných zvykoch nechýba samozrejme dobré jedlo. Typické veľkonočné dobroty (dusená šunka, údeniny, chren, vajíčka) bývajú doplnené aj sladkými maškrtami. 

 

Pripravte pre svojich veľkonočných hostí netradičný zákusok – napríklad v podobe pudingového dezertu. Recepty na pudingové dobroty nájdete aj na www.podravka.sk. Keďže významnou zložkou týchto maškŕt sú pudingy, stavte na kvalitu a použite prémiové pudingy  značky Dolcela od Podravky. Vyznačujú sa jedinečnou krémovou chuťou a neodolateľnou opojnou vôňou. Vďaka nim budú sladké dobroty ešte chutnejšie a voňavejšie. Podľa potreby môžete vyskúšať z rôznych príchutí, napríklad Bourbon Vanilka alebo Čokoláda.

 

OVOCNÉ KOCKY

 

Piškótové cesto:

6 vajec

100 g cukru

50 g hladkej múky

25g kakaa

½ prášku do pečiva

 

Krém:

1 Dolcela prémium puding s príchuťou čokoláda

400 ml mlieka

60 g cukru

100 g čokolády na varenie

20 g masla

šťava z 1 pomaranča

1 marhuľový kompót (470g odkvapkanej  hmoty)

1 tortové želé číre

2 balenia šľahačky v prášku

200 ml mlieka

 

Vajcia a cukor vymiešajte elektrickým mixérom do peny. Pridajte múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Zmes vylejte na plech (33 x 19 cm), vyloženým papierom na pečenie. Pečte okolo 30 minút v rúre zohriatej na 180°C. Pudingový prášok zmiešajte s cukrom a 6 lyžicami mlieka a dobre premiešajte. Zvyšok mlieka uvarte, pridajte pripravenú zmes a varte za stáleho miešania približne 2 minúty. Nakoniec pridajte rozpustenú čokoládu.

Do ochladeného pudingu elektrickým mixérom primiešajte vymiešané maslo tak, aby ste získali krém. Piškótové cesto pokvapkajte pomarančovou šťavou, natrite krémom a na krém poukladajte marhule nakrájané na plátky. Podľa návodu na použitie si pripravte tortové želé a prelejte ho po ovocí na koláči. Do studeného mlieka pridajte prášok na šľahačkovú penu z vrecúška, zmiešajte a mixujte elektrickým mixérom, kým nezískate tuhú penu. Pripravenú šľahačkovú penu natrite na koláč, dobre ochlaďte a podávajte.

 

Rada: Namiesto marhúľ môžete použiť iný kompót alebo sezónne ovocie.

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!