Potrebujeme:
· 2 jablká
· 1 lyžička soli
· 1 hrsť hrozienok
· 2 cibule
· čerstvo mleté čierne korenie
· 1 vrchovatá lyžica Korunného BIO cukru kryštálového
· 1 hrsť vlašských orechov
· 1 naložená feferónka
· 1 lyžica oleja
· 2 lyžice sladkého kečupu
· 1/2 lyžičky mletej škorice
· 5 strúčikov cesnaku
Ako na to:
Zeleninu očistíme a jablká umyjeme. Cibuľu a cesnak nasekáme najemno. Jablká nakrájame aj so šupkou na kúsky, orechy nasekáme. Na oleji rozpustíme Korunný BIO cukor kryštálový, hneď pridáme cibuľu a opražíme ju dosklovita. Potom pridáme ostatné suroviny - kúsky jabĺk, hrozienka, škoricu, čerstvo mleté čierne korenie, soľ, posekané orechy a najemno nasekanú nakladanú feferónku. Za občasného miešania dusíme pod pokrievkou na miernom ohni. Keď zmes získa kašovitú konzistenciu, pridáme cesnak a ešte 5 minút povaríme. Nakoniec pridáme 2 lyžice sladkého kečupu, zamiešame a necháme pod pokrievkou dôjsť mimo platňu. Pikantné grilovacie čatní možno podávať teplé aj studené.