lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
0 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 20. December, , Dnes oslavuje Dagmara
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
„Džemovanie“ s Korunným cukrom

  Spracoval(a) : Monika
Dátum : 14.6.2013
späť
Späť

Poslať
 

ČERNICOVÝ DŽEM

 

Potrebujeme:

·      500 g černíc

·      250 g Korunného cukru želírovacieho (2:1)

·      štipku mletého klinčeka

·      2 štipky škorice

·      1 lyžicu citrónovej šťavy

 

Postup:

Černice preberieme, umyjeme a necháme odkvapkať. Ovocie zľahka rozdrvíme a spolu s klinčekmi, škoricou, cukrom a citrónovou šťavou dáme do hrnca.

Za stáleho miešania ich potom uvedieme do varu, zmiernime teplotu a povaríme ešte 3-5 minút. Horúcim džemom naplníme poháre, poriadne ich uzatvoríme, obrátime asi na 5 minút hore dnom a necháme do druhého dňa pozvoľne vychladnúť pod prikrývkou.

Jablčno-broskyňový džem

 

 

 

JABLKOVO-BROSKYŇOVÝ DŽEM S CUKETAMI

 

Potrebujeme:

·      500 g jabĺk

·      300 g broskýň

·      200 g malých cukiet

·      500 g Korunného cukru želírovacieho 2:1

 

Postup:

Jablká okrájame a zbavíme ich jadrovníkov. Broskyne ponoríme na chvíľku do vriacej vody, ošúpeme a vykôstkujeme. Všetko ovocie rozmixujeme alebo rozomelieme a vložíme do väčšieho hrnca. Cukety nakrájame na malé kúsky, pridáme do ovocného mixu a vmiešame Korunný cukor želírovací 2:1. Zmes za stáleho miešania privedieme k varu a dôkladne povaríme (aspoň 3 min). Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme až po okraj do pripravených zaváracích pohárov. Poháre starostlivo uzavrieme, obrátime dnom hore a asi 5 minút necháme stáť na viečku. Džem necháme pozvoľna chladnúť do druhého dňa pod prikrývkou.

 

 

BROSKYŇOVO-ZÁZVOROVÝ DŽEM

Potrebujeme:

·      1 kg pekných zrelých broskýň

·      Korunný cukor želírovací 2:1

·      2 lyžice čerstvo nasekaného zázvoru (radšej menej ako viac)

·      2 lyžičky citrónovej šťavy (môžeme pridať, alebo ubrať podľa zrelosti ovocia)

·      Na špičku lyžičky mletého nového korenia.

 

 

Postup:

Po dôkladnom umytí ovocie sparíme vriacou vodou olúpeme, zbavíme kôstok a nakrájame na menšie kúsky. Zázvor olúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Broskyne, zázvor, citrónovú šťavu a korenie zmiešame, prípadne rozmixujeme (podľa toho, kto má ako rád), pridáme Korunný cukor želírovací 2:1 a privedieme k varu. Dôkladne povaríme cca 3 minúty (prípadná vzniknutá pena nie je na závadu, ale z estetického hľadiska ju môžeme odstrániť) a ihneď plníme do dôkladne umytých zaváracích pohárov. Po uzavretí nádobiek ich obrátime hore dnom a asi 5 min. necháme stáť na viečku. Potom poháre prikryjeme teplou tkaninou a necháme pozvoľne chladnúť do druhého dňa.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!