10 porcií
Bravčová panenka 1,5 kg
Prerastaná slanina 200 g
Soľ
Korenie
Bravčovú panenku odblaníme, nakrájame na samostatné steaky, ochutíme soľou, korením a obalíme plátkami slaniny. Prudko opečieme z oboch strán. Dopekáme v rúre na 80°C, 30 minút.
Rizoto:
Arborio ryža 400 g
Olivový olej 0,5 dcl
Cibuľa 2 ks
Biele víno 4 dcl
Cuketa 1 ks
Maslo 100 g
Vývar 1L
Šafrán
Soľ
Korenie
Citrónová šťava
Na olivovom oleji opečieme nadrobno pokrájanú cibuľu, potom pridáme ryžu, ktorú ešte krátko opečieme, zalejeme bielym vínom a za stáleho miešania varíme, kým sa víno nevyvarí.
Postupne dolievame vývar, v ktorom sme si rozpustili šafrán a varíme ďalších 10 minút.
Na záver pridáme postrúhanú cuketu, ochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou a varíme do potrebnej hustoty. Keď rizoto dovaríme, zamiešame ešte maslo.