lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
0 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 20. December, , Dnes oslavuje Dagmara
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Bravčová panenka na cuketovo-šafránovom rizote

  Spracoval(a) : Janka
Dátum : 29.6.2013
späť
Späť

Poslať
 

10 porcií

Bravčová panenka        1,5 kg

Prerastaná slanina        200 g

Soľ

Korenie

 

Bravčovú panenku odblaníme, nakrájame na samostatné steaky, ochutíme soľou, korením a obalíme plátkami slaniny. Prudko opečieme z oboch strán. Dopekáme v rúre na 80°C, 30 minút.

 

Rizoto:

Arborio ryža   400 g

Olivový olej   0,5 dcl

Cibuľa  2 ks

Biele víno  4 dcl

Cuketa   1 ks

Maslo   100 g

Vývar   1L

Šafrán

Soľ

Korenie

Citrónová šťava

 

Na olivovom oleji opečieme nadrobno pokrájanú cibuľu, potom pridáme ryžu, ktorú ešte krátko opečieme, zalejeme bielym vínom a za stáleho miešania varíme, kým sa víno nevyvarí.

Postupne dolievame vývar, v ktorom sme si rozpustili šafrán a varíme ďalších 10 minút.

Na záver pridáme postrúhanú cuketu, ochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou a varíme do potrebnej hustoty. Keď rizoto dovaríme, zamiešame ešte maslo.

 

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!