Ingrediencie:
Na cesto:
150 g hladkej múky + múka na pomúčenie
75 g rastlinnej tukovej nátierky Hera izbovej teploty
50 g cukru
1 žĺtok
Na náplň:
čerstvé broskyne, prípadne 1velká plechovka broskýň (cca 820 g)
30 g rozpustnej rastlinnej tukovej nátierky Hera maslová príchuť
30 g kryštálového cukru
50 g nahrubo posekaných pistácií
Postup:
Predhrejte rúru na 200° C.
Preosejte múku do misy. Primiešajte tuk Hera, cukor, soľ a žĺtok. Vypracujte cesto. Keď je vláčne, vytvarujte studenými rukami guľu, zabaľte ju do fólie a vložte na 30 minút do chladničky.
Umyte, osušte broskyne a nakrájajte ich na štvrtiny. Potrite papier na pečenie vo forme na pečenie tukom Hera maslová príchuť a posypte cukrom a orieškami. Na vrstvu rovnomerne rozložte broskyne.
Cesto vyvaľkajte na pomúčenej ploche do kruhu s priemerom 20 cm. Odstráňte prebytočnú múku a položte cesto na broskyne. Okraje cesta mierne stlačte dole.
Pečte koláč dozlatista v predhriatej rúre 25 – 30 minút.
Po upečení položte na formu veľký tanier, pevne ho prichyťte a veľmi rýchlo obráťte. Odoberte formu a odstráňte papier. Koláč rozkrojte na 8 častí.
Variant:
Pred pečením pokvapkajte broskyne pár kvapkami citrónovej alebo pomarančovej šťavy.
NIEEE nemozes, pretoze viac casti nedokazes zjest,tak sa neodej a pekne to rozkroj na 8 casti, musi Ti stacit :))))
Neregistrovaný - zrut, 26.7.2013 10:36