Recept na dnes: Kurací guláš zo Segedína
|
|
Spracoval(a) : Martina Jeníková
Dátum : 29.5.2001 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
2 kurčatá, 100g masti, 250g miešanej zeleniny, 250g čerstvej cibule, 700g zemiakov, 200g zelenej papriky, 100g paradajok, 2 strúčiky cesnaku, 10g mletej červenej papriky, rasca, soľ
Na masti speníme nadrobno pokrájanú cibuľku, posypeme mletou červenou paprikou, podlejeme troškou vody, pridáme cesnak posekaný s rascou o rozštvrtené umyté kurčatá. Osolíme, pomiešame a prikryté dusíme. Pred dodusením pridáme zelenú papriku, pokrájanú na kolieska, a paradajky, zemiaky pokrájané na menšie kocky a podlejeme takým množstvom vody, aby boli zemiaky ponorené. Pridáme dusenú miešanú zeleninu aj so šťavou a dusíme dovtedy, kým zemiaky a kurčatá nezmäknú.
Diskusia k článku:
|