Počet porcií: 4
Čas prípravy: 10 minút
Čas opekania: 10 minút
Príloha: chlieb
Potrebujeme:
16 kuracích krídel
250 ml kečupu
1 ČL červenej papriky
šťava z 1 citróna
1 feferónka
4 PL octu
trochu majoránu
4 PL oleja
20 g masla
1 cibuľa
100 ml hydinového vývaru
trochu mletého čili
2 PL nasekanej petržlenovej vňate.
Postup:
Marinádu pripravíme v mise - zmiešame kečup, mletú papriku, citrónovú šťavu, nasekanú feferónku, ocot, štipku soli a majorán. Do misy vložíme očistené, umyté a osušené krídelká tak, aby boli celé ponorené, prikryjeme fóliou, prípadne alobalom a na 24 hodín odložíme do chladničky. Marinádu potom zlejeme do misy a odložíme na ďalšie použitie.
Kuracie krídla necháme dobre odkvapkať a osušíme ich. Na širokej panvici zohrejeme olej. Krídla postupne z každej strany opekáme 10 minút, aby boli chrumkavé. Medzitým na panvici rozpustíme maslo, pridáme nakrájanú cibuľu a opečieme dosklovita. Zalejeme vývarom a necháme prevrieť. Vmiešame marinádu a krátko povaríme.
Omáčku dochutíme soľou, korením čili a primiešame nasekanú petržlenovú vňať. Podávame na mise obloženej listovým šalátom.
Recepty a foto HYZA