Počet porcií: 4
Čas prípravy: 30 minút
Čas varenia: 90 minút
Príloha: varené zemiaky
Potrebujeme:
1 PL slnečnicového oleja
4 kuracie stehná
1 strúčik cesnaku nakrájaný nadrobno
100 g údenej slaniny nakrájanej na kocky
100 g šampiňónov
4 nakrájané šalotky
1 PL hladkej múky
400 ml vody
1 ČL miešaných byliniek
soľ, mleté čierne korenie
4 mrkvy
Postup:
Vo väčšom hrnci zohrejeme olej a opečieme na ňom kuracie stehná. Vyberieme a odložíme na teplé miesto. Do hrnca pridáme cesnak, slaninu, šampiňóny a šalotky, na miernom ohni podusíme až do zmäknutia. Potom zmes poprášime múkou a za stáleho miešania minútu opekáme. Podlejeme vodou a dochutíme bylinkami. Zmes privedieme do varu, do hrnca vrátime mäso, osolíme a okoreníme. Nakoniec pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu. Hrniec zakryjeme a 1,5 hodiny na miernom ohni podusíme.
Recepty a foto HYZA