PORADŇA |
Dnes pribudlo: 0 tém, a 1 reakcií. Včera pribudlo: 0 tém, a 1 reakcií. |
|
|
Štvrtok, 19. December,
,
Dnes oslavuje Judita |
|
KATALÓG |
Informácie Pridať firmu |
Móda, módne odevy, bielizeň |
Obuv, kabelky |
Módne doplnky, klenotníctva |
Kozmetika, parfuméria |
Skrášľovacie salóny, služby, pobyty |
Zdravie, výživa |
Karamelové rožteky
|
|
Spracoval(a) : Monika
Dátum : 11.12.2013 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
Potrebujeme:
Cesto:
- 210 g hladkej múky
- 140 g mletých orechov
- 70 g Korunného cukru práškového
- 140 g masla
- 1 lyžicu kakaa
- 2 žĺtky
- citrónovú kôru
Krém :
- 397 ml sladeného kondenzovaného mlieka
- 250 g masla
Na ozdobenie: čokoládovú polevu
Postup:
- Z múky, tuku, cukru, orechov, kakaa, žĺtkov a citrónovej kôry vypracujeme hladké cesto. Zabalíme ho do fólie a necháme pol hodiny v chladničke. Cesto vyvaľkáme a pomocou formičky vykrajujeme rožteky. Poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme do ružova pri 180 °C.
- Uzatvorenú plechovku kondenzovaného mlieka ponoríme do vody a varíme cca 3 hodiny, získa tak krásnu čokoládovú farbu a zhustne. Mlieko necháme vychladnúť a vyšľaháme ho s maslom na hladký krém. Pomocou cukrárskeho vrecka nastriekame krém na rožteky a nakoniec jeden po druhom namáčame do čokoládovej polevy. Môže byť aj biela, získame tak kontrastný optický efekt.
Tip: Keď si pred namáčaním do čokolády rožteky namrazíme, práca pôjde lepšie od ruky. Samotné rožteky možno zamraziť a schovať na neskoršie použitie.
Diskusia k článku:
|
|
|