lady.sk
AKLINIK B 468X60

REKLAMA
MOBIVENAL banner 109x109 sutaz
 
 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
0 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 19. December, , Dnes oslavuje Judita
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Poťahované fondánové kolieska s karamelovým krémom

  Spracoval(a) : Gabika
Dátum : 22.1.2014
späť
Späť

Poslať
 

Náročnosť: 1 bábovka

Doba prípravy: asi 60 minút

Vystačí: na 50 porcií

 

Prísady:

 

Na cesto:

1 vajce

110 g zmäknutého masla alebo rastlinného tuku

90 g práškového cukru

200 g hladkej múky

80 g mletých vlašských orechov

1 PL kakaa

1 KL Jedlej sódy Dr.Oetker

 

Na náplň:

1 balíček Pudingu Originál s karamelovou príchuťou Dr.Oetker

250 ml mlieka

150 g zmäknutého masla

150 g práškového cukru

 

Na ozdobenie:

2 balíčky Fondánu Dr.Oetker

Tubičky na zdobenie 4 farby Dr.Oetker

 

Ešte potrebujeme:

formičky (kolieska s priemerom 5 cm a 8 cm), drobné formičky v tvare srdiečka

 

 

Príprava:

 

1.                  Na prípravu cesta zmiešame v mise vajce, maslo alebo margarín, práškový cukor, múku, orechy, kakao a jedlú sódu. Všetko ručne spracujeme dohladka. Cesto zabalíme do mikroténového vrecka a necháme v chladničke asi 20 minút odpočívať.

2.                  Cesto rozvaľkáme na plát hrubý asi 3 mm a okrúhlou formičkou s priemerom 3 cm vykrajujeme kolieska. Kladieme na plech vyložený papierom na pečenie, vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

 

Elektrická rúra:                      170 °C

Teplovzdušná rúra:                150 °C

Plynová rúra:                          stupeň 2

Doba pečenia:                                    asi 12 minút

 

3.                  Na prípravu náplne uvaríme puding s mliekom podľa návodu a necháme úplne vychladnúť. Vyšľaháme maslo s cukrom elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka. Do masla postupne zašľaháme vychladnutý puding.

4.                  Po upečení necháme pečivo vychladnúť, kolieska zlepujeme karamelovou náplňou k sebe, pričom vrchné koliesko ešte potrieme veľmi tenkou vrstvou náplne na prichytenie fondánu.

5.                  Na ozdobenie rozvaľkáme fondán na pracovnej doske zľahka posypanej práškovým cukrom na plát s hrúbkou asi 2 – 3 mm. Z fondánu vykrajujeme kolieska formičkou s priemerom 5 cm a ihneď ním potiahneme zlepené kolieska. Konce fondánu podložíme naspodok pečiva a zľahka pritlačíme.

6.                  Zo zvyšného fondánu povykrajujeme malé srdiečka, ktoré z jednej strany jemne navlhčíme vodou a prilepíme na fondánom obalené koliesko.

7.                  Kolieska môžeme ozdobiť aj bielou tubičkou.  

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!