Náročnosť: 1 bábovka
Doba prípravy: asi 30 minút
Doba tuhnutia: 2 hodiny
Vystačí: na 8 porcií
Prísady:
Na aspik:
1 balíček Želatíny na vaječnú tlačenku a aspiky Dr.Oetker
500 ml vody
hrsť zelených a čiernych olív bez kôstok
10 ks cherry rajčiniek
3 vajcia uvarené natvrdo
1 balenie syra mozzarella
1 konzerva tuniaka vo vlastnej šťave
zväzok bazalky
soľ
Ešte potrebujeme:
sklené mištičky alebo silikónovú formu na muffiny
Príprava:
1. Na prípravu aspiku necháme želatínu napučať s vodou a citrónovou šťavou počas asi 10 minút.
2. Želatínu za stáleho miešania zahrievame (nevaríme) až do úplného rozpustenia želatíny.
3. Želatínu necháme mierne vychladnúť a nalejeme ju do mištičiek/formičiek vypláchnutých studenou vodou do výšky asi 0,5 cm. Necháme mierne stuhnúť a potom postupne vrstvíme olivy, rajčinky, vajcia, syr, tuniaka a lístky bazalky. Medzi každou vrstvou nechávame želatínu mierne stuhnúť.
4. Mištičky/formičky odložíme najmenej na 2 hodiny do chladničky.
5. Stuhnuté tortičky opatrne vyklopíme a uchovávame v chlade. Podávame s opečeným toastom.