Ingrediencie:
Na korpus:
500 g najemno nastrúhanej mrkvy
200 g rastlinnej tukovej nátierky Hera maslová príchuť
300 g kryštálového cukru
5 vajec
300 g hladkej múky
hrsť hrozienok alebo brusníc
štipka škorice
štipka muškátového oriešku
50 g vlašských orechov
1 balíček kypriaceho prášku
Na krém:
200 g mascarpone
100 g smotany
100 g kryštálového cukru
1 ks stužovača smotany
Postup:
Vajcia spoločne s tukom Hera maslová príchuť a cukrom vymiešajte do bielej hladkej peny. Potom ručne vmiešajte mrkvu spolu so škoricou, muškátovým orieškom a orechmi. Nakoniec vmiešajte múku spojenou s kypriacim práškom.
Hotovou hmotou naplňte tortovú formu a pečte na 170 °C asi 40 minút.
Na hotový korpus v tortovej forme potom naneste krém. Mascarpone vymiešajte s cukrom a pridajte vyšľahanú smotanu so stužovačom a nechajte vychladnúť cez noc. Hotovú tortu obsypte plátkami pražených mandlí a dozdobte mrkvičkami z marcipánovej hmoty.