Na 6 kusov
Ingrediencie:
200 g bielej čokolády
50 g tmavej čokolády
Na náplň:
250 ml mlieka
60 g kukuričného škrobu
80 g kryštálového cukru
1 vanilkový struk
200 g rastlinnej tukovej nátierky Hera maslová príchuť
80 ml vaječného likéru
Postup:
Do silikónovej formy vlejte rozpustenú bielu čokoládu a po vychladnutí pomocou štetca nastriekajte tmavou čokoládou škvrnky.
Mlieko priveďte do varu spolu s cukrom a dužinou z vanilkového struku, potom pridajte škrob a dobre prevarte. Zložte zo sporáka a šľahajte, kým masa nevychladne. Po vychladnutí zašľahajte tuk Hera maslová príchuť.
Hotový krém nastriekajte pomocou vrecúška do čokoládovej škrupinky. Stred škrupinky nechajte voľný pre náplň – vaječný likér.
Tip: Ak nemáte silikónové formy, môžete si pomôcť vareškou alebo naberačkou obalenou vo fólii.