Recept na dnes: Teľacie mäso na spôsob bažanta
|
|
Spracoval(a) : Jana Osuska
Dátum : 11.7.2001 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
400 gramov teľacieho mäsa, 20 gramov údenej slaniny bez kože, 40 gramov oleja, 40 gramov čerstvého masla, 60 gramov cibule, celé čierne a nové korenie, vývar, soľ.
Očistené, umyté a usušené teľacie mäso prešpikujeme slaninou pokrájanou na rezance, osolíme a na rozpálenom tuku osmažíme zo všetkých strán. Na tuku po opekaní opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme opečené mäso, podlejeme vodou, alebo vývarom a pod pokrievkou za občasného podlievania vlastnou šťavou dusíme v rúre do mäkka. Hotovú šťavu necedíme a pred podávaním ju iba zjemníme čerstvým maslom. Ako prílohu podávame opekané zemiaky a šalát.
Diskusia k článku:
|