Ingrediencie:
500 g tmavej horkej čokolády
170 g kryštálového cukru
1 balíček vanilkového cukru
250 g sekaných alebo celých vlašských orechov
100 g lúpaných mandlí
100 g hrozienok
100 g brusníc (nie sú nutné)
1 balenie gumových cukríkov (napr. medvedíkov)
250 g rastlinnej tukovej nátierky Hera maslová príchuť
200 g sušienok
100 g sušených marhúľ alebo iného ovocia
50 g želatíny
Najprv si pripravte silikónovú formu. Do tej rovnomerne dajte všetky drobné ingrediencie – orechy, sušené ovocie, želé cukríky a mandle. Potom rozohrejte tuk Hera maslová príchuť s cukrom, vanilkovým cukrom a čokoládou. Za stáleho miešania pridajte rozpustenú želatínu. Túto čokoládovú zmes nakoniec vylejte do silikónovej formy s pripravenými orechmi a hrozienkami. Môžete nechať vyniknúť svoju fantáziu a v čokoládovej zmesi vytvoriť pomocou želé cukríkov rôzne vzory. Nakoniec dajte na cca 2 hodiny vychladnúť do chladničky. Podávajte až vtedy, keď čokoládová tlačenka úplne stuhne.