Sezóna plaviek sa blíži a preto je najvyšší čas zamerať sa na zdravé, zeleninové šaláty, ryby a ďalšie svieže jedlá, ktoré zároveň priamo nabádajú k použitiu kvalitného olivového oleja. Veď aj dávni Gréci vedeli, čo je dobré a zdravé zároveň.
Niektorí odborníci považujú stredomorskú dietu – bohatú na rastlinné potraviny a mononenasýtené tuky – za jednu z najzdravších na svete. Stredomorská strava je spájaná so zdravým srdcom a dlhovekosťou. Okrem toho môže byť pri umiernených porciách aj výbornou redukčnou dietou. Výskumy ukázali že strava bohatá na potraviny rastlinného pôvodu, zdravé tuky a bielkoviny, jedlo bohaté na vlákninu spolu s obmedzením kalorického príjmu je receptom na chudnutie.
Ak aj vy chcete siahnuť po skutočne kvalitných olivových produktoch, zvoľte značku MINERVA. Ponúka vám 3 druhy kvalitného olivového oleja :
Extra panenský olivový olej
Kalamata extra panenský olivový olej
Minerva Clasic – ideálny na teplú kuchyňu
Sú to pravé grécke olivové oleje prémiovej kvality, vyrábané z tých najkvalitnejších olív zrejúcich na výdatnom gréckom slniečku.
Zrodili sa v Grécku na začiatku 19. storočia a za svoju viac ako 100 ročnú históriu prešli dlhú cestu. Nie náhodou sa vyvážajú do celého sveta a v rodnom Grécku sú medzi olivovými olejmi jednotkou na trhu.
Ľahký čakankový šalát s hubami μανιτορα σαλάτα
Ingredience
Pre 4 osoby:
4 lyžice Extra panenského olivového oleje Minerva
1 čakanka
1 lyžica vínneho octu
300g huby
Soľ, čierne korenie, petržlenová vňať vlašské orechy
Postup prípravy
1. Soľ, korenie a vínny ocot zmiešame s extra panenským olivovým olejom Minerva.
2. Pridáme huby a petržlen a necháme marinovať jednu hodinu
3. Na tanier dáme čakanku list po liste.
4. Prelejeme zálievkou s hubami, dochutíme soľou a korením, ozdobíme vlašskými orechmi.