lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Poznáte svoj fototyp?

  Spracoval(a) : EVA
Dátum : 23.7.2014
späť
Späť

Poslať
 

Viete, či ste jednotka,  alebo trojka? A aký máte slnečný kapitál? Tieto informácie vám môžu zachrániť kožu, a to doslova!

 

S opaľovaním je to trochu ako s tandemovým chudnutím. I keď sa budete slniť s kamoškou na rovnakom mieste, rovnako dlhý čas, chrániť sa rovnako vysokým UV faktorom a spoliehať sa na rovnako oslnivý výsledok,  môžete ostať nemilo prekvapená. Jedna z vás bude ako čokoládka, druhá ako signalizačný maják. Prečo je to tak? Dôvod je prostý. Tak ako máme každá rozdielne rýchly  metabolizmus, aj slnečný kapitál je výsostne individuálna záležitosť. Tento pojem odkazuje na prirodzenú obranyschopnosť pokožky  voči škodlivým vplyvom UV žiarenia. Ignorovaním osobitých požiadaviek kože dochádza časom k narušeniu jej obrany, s čím súvisia závažné zdravotné riziká, rakovinu kože nevynímajúc.

 

Zdravú maximálnu dĺžku pobytu na slnku vypočítate jednoducho: číslo vami používaného UV faktora vynásobte počtom minút, ktoré vaša koža – v súlade s príslušným fototypom – zvládne prirodzene odrážať škodlivé UV lúče. V európskom regióne sú najfrekventovanejšie štyri fototypy. Nájdite sa medzi nimi:

 

Jednotka

Ako sa spoznáte?

Máte ryšavé vlasy, modré oči a pleť, ktorú vystihuje poetický prívlastok – porcelánová. Už pri krátkom pošteklení slnečnými lúčmi vám vybiehajú pehy.  Prirodzená ochrana kože trvá cca 10 minút.

Ako sa chrániť?

Jednotky sa nikdy neopália dohneda, len sčervenajú, mali by sa preto chrániť čo najvyšším UV faktorom. V prostredí Slovenska dvadsiatkou až tridsiatkou, pri mori a na horách siahnuť po päťdesiatke a vyšších.

 

Dvojka

Ako sa spoznáte?

Charakterizuje vás blond hriva, modré, zelené alebo sivé oči, o kúsok tmavší odtieň pleti ako pri fototype 1, a hoci máte viditeľné pehy, je ich pomenej. Prirodzená ochrana kože trvá cca 20 minút.

Ako sa chrániť?

Dvojkám sa po prvotnom sčervenaní koža sfarbí dohneda. Napriek tomu by nemali podceňovať ochranu, v našom zemepisnom pásme optimálne dvadsiatku, v exotickejších kútoch aspoň dvadsaťpäťku.

 

Trojka

Ako sa spoznáte?

Pre najrozšírenejší fototyp v Európe je príznačná kombinácia hnedé vlasy a hnedé oči, prípadne hnedé vlasy a sivé oči. Majú svetlohnedú pleť a pehy sa im tvoria zriedkavo. Čas, kým u nich červená pokožka zhnedne, je kratší. Prirodzená ochrana kože trvá cca 30 minút.

Ako sa chrániť?

Príslušníčky fototypu 3 si na Slovensku hravo vystačia s pätnástkou. Počas prímorskej dovolenky odporúčame slnečnú kozmetiku s UV faktorom dvadsať.

 

Štvorka

Ako sa spoznáte?

Vaša vizitka je olivová pleť, tmavé vlasy aj tmavé oči, a žiadne pehy. Ak na vás daná vonkajšia charakteristika sedí, ste šťastná žena! Pri opaľovaní sa vám koža rovno sfarbí dočokoládova. Prirodzená ochrana kože trvá cca 40 minút.

Ako sa chrániť?

I keď máte oproti predchádzajúcim fototypom výhodu odolnej pokožky, predsa nepodceňte situáciu a pri pobyte na slnku sa nezabudnite dôkladne natrieť. V našich končinách je pre vás postačujúcou voľbou UV faktor 10, na prímorskú pláž si zabaľte pätnástku.

 

Už viete aký ste fototyp, aký stupeň ochrany je pre vás ten ideálny, no rozmýšľate nad kvalitnou slnečnou kozmetikou, ktorá vám zaručí pekné a zároveň zdravé opálenie? Máme pre vás dobrú radu -  siahnite po slnečnej ochrane Daylong, ktorej kvalita uspokojí aj tie najnáročnejšie potreby vašej kožke. Oranžový rad kozmetiky Daylong vám ponúka lipozmálne lóciá na telo i tvár s vysoko účinnou UVA a UVB ochranou v rozmedzí 15, 25 a 50+. Tieto výrobky sa vyznačujú extrémnou odolnosťou voči slanej i sladkej vode, ľahko sa rozotierajú a neobsahujú prídavné konzervačné látky a parfémy. Práve najvyšší ochranný faktor 50+ je odporúčaný napríklad aj v dobe tehotenstva, kedy sa u žien môžu nepríjemne prejaviť zmeny  pigmentov. Pre použitie a nanášanie na citlivé miesta si doprajte praktické tyčinky s SPF 50+.

 

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!