Tartar:
· 300 g filety z lososa
· 1 šalotka
· 1 fenikel
· 60 g sušených rajčín
· olivový olej
· 1 lyžica sójovej omáčky Kikkoman
· soľ
Pečivo:
· 100 ml olivového oleja
· 500 g hladkej múky
· pol kocky droždia
· 300 ml Alpro ryžového nápoja
· 1 lyžica cukru
· 2 lyžičky soli
Dresing:
· 2 zväzky kôpru
· 250 ml Alpro Cuisine
· soľ
Lososa nakrájame na malé kocôčky, zmiešame s najemno nakrájanou šalotkou, nastrúhaným feniklom, nasekanými rajčinami, dvoma lyžicami olivového oleja a jednou lyžicou sójovej omáčky Kikkoman. Podľa chuti dosolíme. Droždie, ryžový nápoj Alpro, múku, olej, soľ a cukor zmiešame a vypracujeme hladké cesto, ktoré vytvarujeme do malých bochníkov. Necháme nakysnúť a pečieme 20 minút v trúbe na 180 ˚C. Na prípravu dresingu nasekáme najemno kôpor a zmiešane ho s Alpro Cuisine a soľou.
Studená uhorková polievka s citrónovým olejom
Ingrediencie:
- 2 uhorky
- 250 ml Alpro Cuisine
- 400 ml Alpro mandľového nápoja
- 1 zväzok kôpru
- 1 citrón
- 100 ml olivového oleja
- soľ
- listy mladých šalátov na ozdobu
Olúpané uhorky rozmixujeme s Alpro Cuisine a mandľovým nápojom Alpro. Dochutíme nasekaným kôprom, citrónovou šťavou a soľou. Olivový olej zmiešame s nastrúhanou kôrou z jedného citróna a necháme odležať. Takto pripraveným olejom polievku pred podávaním dozdobíme.