PORADŇA |
Dnes pribudlo: 0 tém, a 1 reakcií. Včera pribudlo: 0 tém, a 1 reakcií. |
|
|
Streda, 18. December,
,
Dnes oslavuje Sláva/Slávka |
|
KATALÓG |
Informácie Pridať firmu |
Móda, módne odevy, bielizeň |
Obuv, kabelky |
Módne doplnky, klenotníctva |
Kozmetika, parfuméria |
Skrášľovacie salóny, služby, pobyty |
Zdravie, výživa |
Pochúťka z jablkového pyré
|
|
Spracoval(a) : Monika
Dátum : 22.9.2014 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
Čas na prípravu: asi 20 minút
Prísady:
Na cesto:
- 150 g hladkej múky
- 1 balíček Kypriaceho prášku do pečiva
- 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
- 4 vajcia
- 100 g rozpusteného masla alebo margarínu
- 200 g mletých lieskových orieškov
- 75 g hrozienok
- 150 g práškového cukru
Na náplň:
- 750 g rozvarených jabĺk
- 2 balíčky Škoricového cukru Dr.Oetker
- 500 ml smotany na šľahanie
- 1 polievková lyžica práškového cukru
- 3 balíčky Smeta-fixu Dr.Oetker
- šťava a kôra z ½ citróna
- 200 kyslej smotany
Ešte potrebujeme:
- plech na pečenie (30 x 40 cm)
Príprava:
- Na prípravu cesta dáme všetky suroviny na cesto do misy a dôkladne premiešame. Cesto nalejeme na vymazaný a múkou vysypaný plech (30 x 40 cm), uhladíme stierkou a vložíme do rúry piecť.
Elektrická rúra: 180°C (predhriata)
Teplovzdušná rúra: 160°C (predhriata)
Plynová rúra: stupeň 2-3 (predhriata)
Čas pečenia: asi 25 minút
- Plech vyberieme na kuchynskú mriežku a necháme vychladnúť.
- ¾ rozvarených jabĺk zmiešame so škoricovým cukrom a natrieme na zákusok. Odložíme do chladu. Smotanu vyšľaháme s cukrom a smeta-fixom do tuha, vmiešame citrónovú šťavu, kôru a kyslú smotanu.
- Vyšľahanú šľahačku rozotrieme na jablkovú plnku a uhladíme. Krém ozdobíme zvyšnými kúskami jabĺk a dáme na asi 30 minút do chladu. Nakrájame na rezy a servírujeme.
Diskusia k článku:
|
|
|