Recept na dnes: Bulharské kurča
|
|
Spracoval(a) : Silvia Petrasova
Dátum : 2.3.2001 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
1 kurča, 200g šunky, 1 tekvica, 150g masla, 100g oleja, 150g cibule, 1 strúčik cesnaku, 4 rajčiny, 200g zelenej papriky, 2 baklažány, 1 lyžica petržlenovej vňate, zelené vňate, 0,1 L vína madeira, mleté čierne korenie, soľ.
Očistené, vypitvané a umyté kurča dáme na maslo, pridáme cibuľu, šunku, zväzok zelených vňatí, cesnak rozotretý so soľou, mleté čierne korenie, pokrájané rajčiny a papriku, prilejeme víno a prikryté dusíme v rúre. Neskôr pridávame tekvicu nakrájané na plátky a baklažány narezané na kolieska, ktoré sme opiekli na rozpálenom oleji, a ešte spolu podusíme 10 minút. Mäkké mäso vyberieme, obložíme zeleninou, polejeme šťavou a posypeme posekanou petržlenovou vňaťou. Podávame so žemľovými knedličkami alebo so zemiakovým pyré.
Diskusia k článku:
Takze z kurcata bez narodnosti priam bezdomovca sa da uroit bulharske .... A ci s tym to kurca suhlasi... Neregistrovaný - Jan, 23.6.2006 13:37
|