Nátierka z koreňovej zeleniny - vegetariánska
4 porcie
70 g mrkvy
50 g zeleru
50 g petržlenu
70 g cibule
1 lyžice oleja
1 lyžice horčice
2 lyžice majonézy Hellmann’s Majolenka Starej mamy
soľ, čierne korenie
nasekaná pažítka
Koreňovou zeleninu nastrúhame nahrubo, cibuľu nakrájame najemno. Všetku zeleninu pozvoľna podusíme na oleji domäkka. Necháme vychladiť.
Zmiešame s horčicou, majonézou a ochutíme solí čiernym korením a pridáme nasekanú pažítku.
Šunkovo-karfiolová nátierka
4 porcie
200 g šunky
200 g uvareného karfiolu
1 malá červená cibuľa
3 lyžice majonézy Hellmann’s majolenka Starej mamy
2 lyžice nakladaného zeleného korenia
soľ
Šunku a karfiol rozmixujeme najemno. Zmiešame s korením, nasekanou cibuľkou, majonézou a dochutíme soľou.
Tuniaková nátierka s olivami
4 porcie
240 g tuniaka z plechovky, bez nálevu
70 g čiernych olív bez kôstiek a bez nálevu
3 lyžice majonézy Hellmann’s majolenka Starej mamy
soľ, čierne korenie
kôra z 1 citrónu
Tuniaka roztlačíme vidličkou a zmiešame s nasekanými olivami. Pridáme majonézu, nastrúhanú citrónovú kôru a dochutíme soľou.
Syrová nátierka s reďkovkami- vegetariánska
4 porcie
200 g reďkoviek
200 g tvrdého syra
2 strúžiky cesnaku
2-3 lyžice majonézy Hellmann’s majolenka Starej mamy
soľ
Syr nastrúhame nahrubo a reďkovky nasekáme na rezančeky. Zmiešame s prelisovaným cesnakom, majonézou a ochutíme soľou.