Grilovaný Hermelín s perníkom a slivkovou omáčkou
4 porcie
1x Sedlčanský Hermelín na gril s pikantní slivkovou omáčkou (4 ks syra + balíček slivkovej omáčky)
50 g strúhaného perníku
100 g sušených sliviek
30 g rozpusteného masla
3 šalotky
2 lyžice oleja
40 ml brandy
200 ml červeného vína
1ks škorice
½ lyžičky citrónovej kôry
lyžice hnedého cukru
Postup:
1. Šalotky olúpeme, nakrájame najemno a v oleji krátko osmažíme. Pridáme slivky nakrájané na kocky, zalejeme vínom, pridáme cukor, škoricu, citrónovú kôru, prikryjeme a zvoľna dusíme do zmäknutie. Potom primiešame slivkovú omáčku, brandy a miešame ďalej kým hmota nezhustne.
2. Syry rozbalíme, potrieme maslom a posypeme perníkom. Zabalíme do alobalu a grilujeme asi 5 minút z každej strany.
3. Hotové hermelíny podávame so zmesou s dusenými slivkami a môžeme doplniť hroznovým vínom a listovým šalátom.
Grilovaný Hermelín se sušenou šunkou a slivkovou omáčkou
4 porcie
1x Sedlčanský Hermelín na gril s pikantnou slivkovou omáčkou (4 ks syra + balíček slivkovej omáčky)
8 plátkov sušenej šunky
2 lyžičky štipľavej horčice
2 plátky toastového chleba
lyžica ríbezľového džemu
2 lyžice olivového oleja
salsa
1/2 manga
1 uhorka
½ červenej papriky
1 limetka
koriander
soľ
Postup:
1. Toastový chlieb potrieme olejom a ugrilujeme do chrumkava. Necháme vychladnúť a rozlámeme na kúsky. Hermelíny rozkrojíme na polovice, potrieme zľahka horčicou, džemom, posypeme toastovým chlebom a priklopíme druhou polovicou syra. Obtočíme šunkou, zabalíme do alobalu a grilujeme z oboch strán 5 minút.
2. Salsa: dužinu manga nakrájame na kocky. Uhorku olúpeme, vyškrabeme zrniečka a dužinu nakrájame na kocky. Pokrájame aj papriku a nasypeme ju do misy. Pridáme mango, uhorku, pokrájaný koriander a podľa chuti prisolíme a pokvapkáme limetkovou šťavou.
3. Hotový hermelín rozdelíme na taniere, pridáme slivkovú omáčkou a doplníme salsou.
Grilovaný Hermelín s malinami, listovým špenátom a slivkovou omáčkou
4 porcie
1x Sedlčanský Hermelín na gril s pikantnou slivkovou omáčkou (4 ks syra + balíček slivkovej omáčky)
100 g malín
100 g listového špenátu
2 lyžice marhuľového džemu
½ cibule
10 listov koriandru
3 lyžice olivového oleja
soľ
Postup:
1. V hrnci nahrejeme olej, pridáme jemne nakrájanú cibuľu a miešane až kým nie je sklovitá. Pridáme vypraný natrhaný špenát, koriander, osolíme a odstavíme.
2. Syry potrieme marmeládou, pridáme špenát, zabalíme do alobalu a grilujeme 5 minút z každej strany.
3. Pri podávaní doplníme slivkovou omáčkou a navrch ozdobíme malinami.
Grilovaný Hermelín s medom, čakankou a slivkovou omáčkou
4 porcie
1x Sedlčanský Hermelín na gril s pikantnou slivkovou omáčkou (4 ks syra + balíček slivkovej omáčky)
1 ks čakanky
2 lyžice medu
50 g vlašských orechov
2 jablká
200 ml cideru
30 g olivového oleja
dijonská horčica
Postup:
1. Z alobalu si vytvoríme misky vysoké asi 5 cm. Do každej vložíme kruh papieru na pečenie. Potrieme ho zľahka olivovým olejem a vložíme doň hermelín.
2. V hrnci nahrejeme olej a sprudka na ňom opečieme na kocky pokrájané jablká, zalejeme ciderom a dusíme asi 5 minút. Potom prilejeme slivkovú omáčku a dusíme do zhustnutia.
3. Odstavíme a zmes rozdelíme na hermelíny. Posypeme čakankou, pokrájanou na prúžky, zmiešanú s medom, horčicou a soľou. Dopekáme na grilu ešte asi 20 minút.
Grilovaný Hermelín s hruškami a slivkovou omáčkou
4 porcie
1x Sedlčanský Hermelín na gril s pikantní slivkovou omáčkou (4 ks syra + balíček slivkovej omáčky)
2 menší hrušky
1 malý fenykel
2 menší pomaranče
10 ks kapari
20 ks zemiakových lupienkov
2 lyžice medu
4 lyžice olivového oleje
2 lyžice citrónové šťavy
½ lyžičky pomarančovej kôry
soľ
Postup:
1. Fenykel a hrušky zbavíme nejedlých častí a nakrájame na jemné plátky. Pridáme mesiačiky pomaranča a dresing z citrónovej šťavy, medu, soli a olivového oleja.
2. V miske zmiešame slivkovú omáčku s pomarančovou kôrou a rozmačkanými kapary.
3. Hermelíny rozkrojíme pozdĺžne a každý preložíme 5timi zemiakovými lupienkami, zabalíme do alobalu. Grilujeme z oboch strán asi 5 minút.
4.
5.
6.
7. Hotové syry rozdelíme na taniere, čiastočne prelejeme omáčkou a doplníme šalátom z hrušiek a fenyklu.
Grilovaný Hermelín s višňami, vlašskými orechmi a slivkovou omáčkou
4 porcie
1x Sedlčanský Hermelín na gril s pikantní slivkovou omáčkou (4 ks syra + balíček slivkovej omáčky)
200 g sušených višní
100 g vlašských orechov
200 ml červeného vína
lyžice hnedého cukru
4 vetvičky bazalky
4 lyžice olivového oleje
strúčik cesnaku
soľ
Postup:
1. Višne nasypeme do hrnca, zasypeme cukrom, zalejeme vínom a zvoľna dusíme asi 20 minút. Pridáme slivkovú omáčku a dusíme ďalej do zhustnutia.
2. V mixéry rozsekáme najemno väčšinu orechov s bazalkou a olivovým olejem na pastu, ktorou potrieme hermelíny.
3. Zabalíme ich do alobalu a grilujeme z každej strany asi 5 minút. Pred podávaním zľahka opražíme ostatné orechy na panvici. Hermelíny podávame s dusenými višňami a opečenými orechmi.
Sedlčanský predstavuje novinku: Sedlčanský Hermelín na gril s pikantnou slivkovou omáčkou
S rastúcimi teplotami dáva väčšina z nás prednosť posedeniam s priateľmi vonku na záhradke. Ku správnej letnej párty už neodmysliteľne patrí grilovanie, ktoré sa v posledných rokoch stalo fenoménom aj na Slovensku. Zabudnite však na klasické ťažké pokrmy a vykúzlite si na grile niečo jednoduché a pritom úžasne chutné! Presne taký je nový Sedlčanský Hermelín na gril s pikantnou slivkovou omáčkou.
Prečo vyskúšať Hermelín na gril s pikantnou slivkovou omáčkou
Typická chuť slivky, ktorú dobre poznáme zo slovenskej kuchyne sa stala inšpiráciou aj pre Sedlčanské syry. Slivkovú príchuť si mnohí z nás spájajú s lekvárom, ovocnými knedličkami, kysnutým koláčom či alkoholom, príležitostne sa využíva aj k zemiakovým plackám. Milujeme slivky už stáročia a slivky zas milujú omáčky.
Čo nájdete v grilovacích balíčkoch Sedlčanský?
Nový grilovací balíček ukrýva syr vhodný na úpravu pri vysokých teplotách a balenie omáčky, v ktorej sú tradičné slivky skombinované s pikantnou chilli papričkou. Táto delikátna, jemne pikantná kombinácia, pozdvihne chuť syra a zaujme chuťové bunky každého milovníka grilovania. Zatiaľ čo Sedlčanský Hermelín sa vyrába v Sedlčanoch, dodávateľom slivkovej omáčky je česká firma Alibona.
Grilovacie portfólio Sedlčanský pre rok 2015
Sedlčanský Hermelín na gril – tradičný Hermelín na gril, vhodný na tepelnú úpravu pri vysokých teplotách s vrecúškom korenín zdarma, obsahuje 4x syr (4x 100 g) a grilovacie korenie (7g),
Sedlčanský Ohnivák na gril – ostrejší variant s pikantným korením vo vnútri syra aj na povrchu pre všetkých milovníkov pálivých chutí, obsahuje 4x syr (4x 100g) a pikantné grilovacie korenie (7g),
Sedlčanský Hermelín na gril s brusnicovou omáčkou – tradičný Hermelín na gril so sviežou letnou omáčkou z brusníc, obsahuje 4x syr (4x 100g) a brusnicovú omáčku 50g),
Sedlčanský Hermelín na gril s pikantnou slivkovou omáčkou – tradičný Hermelín na gril s jemne pikantnou omáčkou zo sliviek a chilli, obsahuje 4x syr (4x 100g) a pikantnou slivkovou omáčkou (50g).