Recept na dnes: Zemiaky s karfiolom
|
|
Spracoval(a) : Martina Jeníková
Dátum : 26.4.2001 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
250g zemiakov, 1 stredne veľký karfiól, 100g rozpusteného masla, ½ lyžičky rasce, 1 lyžička mletého zázvoru, ½ lyžičky chilli, zelený petržlen, soľ, 1 lyžička rajčiakového pretlaku
Olúpané zemiaky pokrájame na plátky. Karfiol rozoberieme na približne rovnaké ružičky. Zázvor posekáme. V kastróle rozohrejeme rozpustené maslo, vložíme zemiaky, koreniny, ružičky karfiolu a na strednom ohni pražíme 5 minút. Pridáme rajčiakový pretlak, dusíme pod pokrývkou na slabom ohni, až zelenina zmäkne. Občas potrasieme kastrólom, aby sa zelenina nepripiekla o dno. Podávame horúce, posypané zeleným petržlenom.
Diskusia k článku:
Nie zlé.<BR>Ja by som na to zabil vajce....namiesto kečupu...<BR>Má niekto iný (lepší) nápad?<BR>Jan Neregistrovaný - jan, 26.4.2001 13:10, pelech(`na`)dmd.sk, Nie zlé.<BR>Ja by som na to zabil vajce....namiesto kečupu...<BR>Má niekto iný (lepší) nápad?<BR>Jan Neregistrovaný - jan, 26.4.2001 13:10, pelech(`na`)dmd.sk,
|