lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 19. Apríl, , Dnes oslavuje Jela
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Hurá do prírody! Ale nezabudnite na Fenistil!

  Spracoval(a) : Miriam Kruhlová
Dátum : 3.7.2008
späť
Späť

Poslať
 

Tiež vás slnečné lúče lákajú odísť na víkend niekam do prírody? Na prvý pohľad je to ideálny plán – pobaliť deti, jedlo a užiť si spoločné chvíle voľna a pohody trebárs na výlete na bicykloch alebo na dlhých prechádzkach po lese. Vyjde vám počasie, všetci majú dobrú náladu, ale! Potom udrie bzučiace komando, ktoré vám krásne chvíle celkom pokazí.

Komáre, ovady a ďalší hmyz otravujúci život nám aj deťom. Ich štípance svrbia, môžu napuchnúť, vyvolať alergickú reakciu. My dospelí sa snažíme ovládať emócie a neškriabať sa až do krvi, ale vysvetlite deťom, že si môžu do štípancov zaniesť infekciu, keď svrbenie je také nepríjemné!

Sú miesta, kde sa krásy prírody snažia prebiť nesympatickí útočníci. „S kamarátkou a deťmi už niekoľko rokov pravidelne chodíme cez prázdniny do Nízkych Tatier. Skvelo si tam odpočinieme, deti sa vybláznia do zásoby a tie večery, keď deťúrence zaspia a my sa môžeme pred chalúpkou pri zapadajúcom slnku a poháriku vína v pokoji porozprávať. Je to na nezaplatenie, nabije ma to energiou viac, než dva týždne pri mori,“ hovorí Viera. „Jediné, čo je otravné, sú nájazdy komárov a ovadov. Tým sú ale miesta, ktoré navštevujeme povestné. Za tie roky sme prišli na rôzne fígle ako na nich. Napríklad ráno chalupu vyvetráme a potom zatvoríme okná. Otvárame ich, až keď je tma. Snažíme sa samozrejme deti chrániť tiež rôznymi postrekmi proti hmyzu, ale aj tak sa štípancom nevyhneme, hmyz si nejaké to miesto na uštipnutie aj tak vždy nájde,“ komentuje smutno Viera. 

Ideálnym riešením nielen pre tieto prípady, ale aj pre akýchkoľvek výletníkov, je dobre si vybaviť lekárničku. Odporúča sa obľúbený Fenistil gél – s protialergickým a chladivým efektom, tlmiaci podráždenie kože. Ten za niekoľko minút dokáže ukľudniť podráždenú pokožku a uľaviť od svrbenia. To sa hodí najmä vo voľnej prírode, kde sa môže rozškriabaný štípanec ľahko infikovať. 

S prípravkom Fenistil gél môžete pokojne zabudnúť na rôzne babské rady, ktoré vám sľubujú riešenie vášho komárieho problému – všetky domáce „liečivá“ štípance iba ochladia. Liečivá látka obsiahnutá vo Fenistile pôsobí proti účinkom histamínu, ktorého uvoľňovanie má práve nepríjemné svrbenie na svedomí. Fenistil gél oceníte aj v prípade, že vás poštípe iný bodavý hmyz, alebo keď sa vám na koži objaví svrbiaca kožná vyrážka a tiež v prípadoch slnečnej alergie a ľahkých popálenín.

 


Diskusia k článku:

Laci ,,Už tretí deň nefunguje chladnička v kuchyni. Všetko za pochodu kysne. A ľudia chodia a žerú všetko ako kobylky. Šéf nás chváli, že sa prekonávame. Pot mi tečie všade. Pod pazuchy, do zadku a na taniere. Ľudia sa roja ako hnidy. Jedna skape, dve ďalšie prídu. Obrusy vyzerajú opľuvané, ako plachty z verejného domu!“ ,,Aj u nás to tak bolo!“ vravím Lacimu. ,,Zákazníkom to nevadí. Len sa čím skôr nažrať a vypadnúť!“ ,,Idem objednať ďalší stôl. Počkaj ma tu!“ Utrel si pot do vreckovky, elegantne ju poskladal a odložil do nohavíc. Laci je stará škola. Biela košeľa, čierne tesilové nohavice. Spoločnosť pri vydávaní obedov mu robila učnica Evka. ,,Dobrý deň, madam Vražda!“ Laci sa uklonil ako v grandhoteli Schalkház. ,,Chcela by som slepačiu polievku! Alebo radšej cesnakovú?“ ,,Ak sa rozhodnete, ja prídem neskôr.“ Opäť sa uklonil. ,,Kam idete!?“ ,,Mám tu madam Vražda ešte ďalších sto zákazníkov!“ ,,Dám si slepačiu!“ rozkázala. Po chvíli jej Laci doniesol polievku. ,,Ja som nechcela slepačiu! Odneste to! Žiadala som cesnakovú!“ Laci si myslel svoje. Polievku šiel vymeniť. ,,A druhý chod?“ pýtal sa slušne Laci. ,,Mne stačí polievka!“ odvrkla. Zaplatila presne devätnásť korún a odišla. Desiatku, päťku a osem mini mincí. Laci už nekomentuje správanie takýchto ľudí. Bavlnky. Päťdesiat halierikmi si vŕtajú kolená. Vedel aj to, že o hodinu príde madam Vražda na polievku zasa. Prichádzajú semenári v oblekoch. Geňa majú plno otázok, všade boli, všetko videli a všetko vedia variť. Z každej riti vyšli. Doma si do prasiatka ukladajú všetky drobné z tesska, aby ich mohli zameniť v reštaurácii za jedlo. Aj tých Lacika slušne obslúžil. Veď je zo starej školy. Potom prišla na polievku znova madam Vražda. ,,Ako obvykle?“ pýtal sa Laci. ,,Áno, slepačiu!“ rozkázala si Vražda. Laci sa zdržal v kuchyni dlhšie. Kuchár nabral cesnakovú a Laci do nej napľul. ,,To je slepačia?“ ,,Nie, cesnaková.“ ,,Odneste to, prosím! Dám si slepačiu!“ Laci už na tú vymenenú polievku ani nepozrel. Položil ju naspäť na stôl a staral sa o hostí. Pľuvanec v polievke časom zhustol, šálky sa pomiešali. Neskôr som si sadol na rajón ako hosť. V kuchyni som pri výdaji nechcel zavadzať. ,,Čo vám prinesiem, ujo Kundrattoff? opýtala sa ma Evička. ,,Mne len niečo ľahšie. Dám si trebárs vývar!“ Keď som ho vypil, lebo vývar zásadne pijem, mal som zvláštny pocit. Madam Vražda od vedľajšieho stola odchádzala. Milo sa na mňa usmiala a mne došlo prečo.
Neregistrovaný - kundrattoff, 3.7.2008 23:52, kundrattoff(`na`)gmail.com
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!