lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Obrátený broskyňový koláč

  Spracoval(a) : Monika
Dátum : 26.7.2013
späť
Späť

Poslať
 

Ingrediencie:

Na cesto:

150 g hladkej múky + múka na pomúčenie

75 g rastlinnej tukovej nátierky Hera izbovej teploty

50 g cukru

1 žĺtok

 

Na náplň:

čerstvé broskyne, prípadne 1velká plechovka broskýň (cca 820 g)

30 g rozpustnej rastlinnej tukovej nátierky Hera maslová príchuť

30 g kryštálového cukru

50 g nahrubo posekaných pistácií

 

Postup:

Predhrejte rúru na 200° C.

 

Preosejte múku do misy. Primiešajte  tuk Hera, cukor, soľ a žĺtok. Vypracujte cesto. Keď je vláčne, vytvarujte studenými rukami guľu, zabaľte ju do fólie a vložte na 30 minút do chladničky.

 

Umyte, osušte broskyne a nakrájajte ich na štvrtiny. Potrite papier na pečenie vo forme na pečenie tukom Hera maslová príchuť a posypte cukrom a orieškami. Na vrstvu rovnomerne rozložte broskyne.

 

Cesto vyvaľkajte na pomúčenej ploche  do kruhu s priemerom 20 cm. Odstráňte prebytočnú múku  a položte cesto na broskyne. Okraje cesta mierne stlačte dole.

 

Pečte koláč dozlatista v predhriatej rúre 25 – 30 minút.

 

Po upečení položte na formu veľký tanier, pevne ho prichyťte a veľmi rýchlo obráťte. Odoberte formu a odstráňte papier. Koláč rozkrojte na 8 častí.

 

Variant:

Pred pečením pokvapkajte broskyne pár kvapkami citrónovej alebo pomarančovej šťavy.

 


Diskusia k článku:

a ked ho budem chciet rozkrojit na viac casti, mozem?
Neregistrovaný - ii, 26.7.2013 08:30
NIEEE nemozes, pretoze viac casti nedokazes zjest,tak sa neodej a pekne to rozkroj na 8 casti, musi Ti stacit :))))
Neregistrovaný - zrut, 26.7.2013 10:36
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!