lady.sk
AKLINIK B 468X60

REKLAMA
MOBIVENAL banner 109x109 sutaz
 
 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Pohánka s cviklou

  Spracoval(a) : Henrieta Peškovičvá
Dátum : 16.3.2014
späť
Späť

Poslať
 

Ingrediencie: za hrsť pohánky (1 osoba), čerstvý tymián, 1 veľká alebo 3 malé cvikle, dve šalotky, 4 strúčiky cesnaku, vňať petržlenu, himalaya soľ, čierne drvené korenie, zeleninový vývar alebo voda cca dva litre, kokosový olej (alebo tuk na základ).

Spracovanie: poznáte ma, že kombinujem skôr intuitívne z toho, čo máme zrelé a sezónne ako s cieleným vyhľadávaním. Preto pomery závisia od chutí ingrediencií a množstvo od toho, ako ste hladní J.
Pohánka ma v surovom stave múčnu a horkastú chuť. Preto je vhodné, aby sa pred spracovaním premyla vodou. Ja som si na jej chuť zvykla a už to robím iba pri jej surovom spracovaní. Čas a doba trvania spracovania závisia od toho, ako máte čas. Ak si pohánku vopred namočíte (asi 4-5h), jej spracovanie v tepelnom stave bude kratšie a aj s cviklou zachováte viac živín. Ak ju nenamočíte, kým v teplej panvici za varu zmäkne, potrvá to asi 25min. (pre 2 – 4 osoby)

Postup: na horúcu panvicu dáme tuk, po jeho zohriatí asi o minútu pridáme nadrobno pokrájanú šalotku. Necháme mierne pozlátiť a pridáme štipku soli, čierne korenie a nasekaný čerstvý tymián. Premiešame a pridáme na kocky nakrájanú cviklu. Cviklu zatiahneme teplom asi 5 min. V podstate toto už máte aj bez pohánky hotové jedlo a to teplý šalát. Ak by ste to rozmixovali, máte nátierku J

Do horúcej cvikle pridáte pohánku a prehrejete ju nasucho. Prilejete vodu alebo vývar tak, aby bola pohánka asi 1cm nad povrchom zaliata. Pohánka nemení dramaticky svoj objem, no absorbuje tekutinu aby zmäkla. Dochutíme cesnakom a petržlenovou vňaťou posekanou na kúsky. Premiešame. Varí sa dovtedy, kým nezmäkne. Zbadáte to ochutnávaním a podľa toho, že pohánkové zrnko sa otvára ako srdiečko J.

Pohánka sa podáva teplá. Najlepšie zasypaná petržlenovou vňatkou s tymiánom, môžete pridať feta syr, dostrúhať čerstvú cviklu. Možností je nekonečne veľaJ

Foto: RADOSŤ VARIŤ -Škola varenia v Poluse


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!