PORADŇA |
Dnes pribudlo: 0 tém, a 0 reakcií. Včera pribudlo: 0 tém, a 1 reakcií. |
|
|
Sobota, 21. December,
,
Dnes oslavuje Bohdan |
|
KATALÓG |
Informácie Pridať firmu |
Móda, módne odevy, bielizeň |
Obuv, kabelky |
Módne doplnky, klenotníctva |
Kozmetika, parfuméria |
Skrášľovacie salóny, služby, pobyty |
Zdravie, výživa |
Rezne z húb
|
|
Spracoval(a) : Jana Osuská
Dátum : 28.1.2002 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
600 g čerstvých húb, 2 vajcia, 2 žemle, 1 lyžica sardelovej pasty, 3 lyžice mlieka, 20 g masti, 40 g masti, 1 cibuľa, tuk na vyprážanie, strúhanka, 3 lyžice nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate, mleté čierne korenie, soľ.
Čerstvé huby očistíme, umyjeme a nakrájame nadrobno. V rozpálenej masti speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a primiešame huby. Osolíme a dusíme domäkka. Necháme vychladnúť. Žemle nakrájame, sparíme horúcim mliekom a pretrieme cez sitko. Roztopené maslo premiešame so sardelovou pastou, rozšľahanými vajciami a korením. Vzniknutú zmes primiešame k hubám, pridáme petržlenovú vňať a podľa potreby zahustíme strúhankou. Z pripravenej zmesi sformujeme rezne, obalíme ich v preosiatej strúhanke a v rozpálenom oleji ich z oboch strán vypražíme dozlata.
Diskusia k článku:
Ako som kúpil, tak prdávam. Važené čitateľky a čitatelia! Do pozornosti Vám odporúčam prvý variant fašírok. Hlavne si všimnite záver.
Zostáva popriať dobrú chuť.
Šampiňónové fašírky – prvý variant
Šampiňóny (ale pripadajú do úvahy aj iné chutné huby) posolíš, uvaríš vo vlastnej šťave, lepšie povedané podusíš. Ak je veľa šťavy, tak ju treba nechať vydusiť odparením až na minimum. Ochladené huby pomelieš. Na kúsku slaniny opražíš cibuľu, pridáš cesnak (s ním opatrne, aby neprebil jemnú hubovú chuť), majoránku, strašne málo ! pepru, ak vôbec nejaký, žiadnu !!! strúhanku, ani rožky . Pridáš jednu lyžicu Solamylu, asi dve lyžice hladkej múky. Dôkladne to treba premiešať, nechať postáť, vytvarovať pomerne malé fašírky, obaliť do strúhanky a šupnúť na olej. Potom zoberieš kovovú tyč a odháňaš všetkých, čo Ti to po ochutnaní budú chcieť brať rovno z teflónky...
Šampiňónové fašírky – druhý variant
Potrebujeme: pol kilogramu húb (šampiňony, alebo čo les dá), kúšťok masla, cibuľu, petržlenovú vňať, prerastenú slaninu, dve vajcia, dve žemle, štvrť litra mlieka, soľ, mleté korenie, trocha strúhanky, troška vývaru napr. zo zlomku kocky masoxu.
Žemle na pol hodiny namočíme do mlieka. Na masle osmažíme cibuľu a petržlenovú vňať. Pridáme očistené a nakrájané huby, podusíme, necháme vychladnúť. Potom pridáme vyžmýkané žemle, na drobné kocky pokrájanú slaninu, premiešame a pomelieme na mlynčeku. Zmes dáme do misky, osolíme, okoreníme, pridáme vajcia a strúhanku, premiešame. Na doske posypanej strúhankou tvarujeme z masy pomerne malé fašírky. Buď ich položíme na pekáč a za občasného polievania pečieme v rúre asi 20 minút, alebo ich na oleji úplne klasicky vyprážame, ako napr. mäsové fašírky.
Neregistrovaný - Jan, 29.1.2002 09:18, pelech(`na`)dmd.sk,
|
|
|