lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
0 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Sobota, 21. December, , Dnes oslavuje Bohdan
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Morka s teľacím mäsom a gaštanmi

  Spracoval(a) : Natália Krížová
Dátum : 26.3.2002
späť
Späť

Poslať
 

1 mladá morka (asi 2500 g), 500 g teľacieho mäsa, 250 g slaniny, 4 žĺtky, 100 g masla, 300 ml sladkej smotany, 1 kg gaštanov, 100 ml červeného vína, 30 ml koňaku (brandy), 30 ml rumu, 200 ml oleja, 2 bobkové listy, majorán, mleté čierne korenie, biele korenie, celé zelené korenie soľ.

Morku očistíme, umyjeme, osušíme a zvnútra i zvonka osolíme. Gaštany narežeme a upečieme na prudkom ohni. Potom ich olúpeme a tri štvrtiny z nich roztlačíme vidličkou./Môžeme použiť aj hotové gaštanové pyré, len ho trocha osolíme/ Roztlačené gaštany zmiešame so sladkou smotanou a 10 minút dusíme na masle. Zvyšné olúpané gaštany necháme vychladnúť.
Pečené a dusené gaštany premiešame a spolu so žĺtkami, koňakom, rumom, červeným vínom, korením a pridáme k pomletému teľaciemu mäsu. Všetko spolu dobre zamiešame a osolíme.
Morku naplníme pripravenou plnkou a zašijeme. Dáme ju na pekáč, polejeme olejom, posypeme majoránom, pridáme  bobkové listy a v rúre pečieme 2 hodiny pri teplote 200 °C. Do  výpeku prilejeme vodu, povaríme a pretrieme cez sitko. Omáčku podávame zvlášť.

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!