Zdravá večera...
|
|
Spracoval(a) : Kristína Farkašová
Dátum : 31.10.2000 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
Potrebujeme: Hlávkový šalát, baklažán, 2 mrkvy, 2 zelené papriky, 250g rybieho filé, mlieko, mletá červená paprika, olivový olej, maslo, hladká múka, ocot, soľ, korenie, petržlenová vňať na ozdobu.
Postup: Šalát umyjeme a rozoberieme na lístočky, ktoré poukladáme na tanier. Baklažán nakrájame na kolieska, osolíme a necháme 10 minút stáť v soli, potom ich opláchneme. Medzitým pozdĺžne pokrájame papriku a mrkvu na plátky. Papriku, baklažán a mrkvu opečieme na rozohriatom oleji a po odkvapkaní položíme na šalát. Filé, ktoré sme nechali stáť v mlieku, vyberieme osušíme osolíme a obalíme v hladkej múke a v paprike a opečieme ho do zlatista po oboch stranách a rozkrájané na kocky ho položíme na tanier.. Z octu, soli, korenia a olivového oleja pripravíme zálievku, ktorou celé jedlo pokvapkáme. Podávame teplé alebo studené s bielym chlebom alebo bagetou.
Dobrú chuť...
Diskusia k článku:
|