Recept na dnes: Ražník
|
|
Spracoval(a) : Martina Jeníková
Dátum : 5.6.2001 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
400g kuracej pečene, 150g anglickej slaniny, 200g paradajok, 60g masla, 0,1L borovičky, bobkový list, mleté čierne korenie, soľ
Umytú kuraciu pečeň a plátky anglickej slaniny napichujeme striedavo s plátkami paradajok a bobkovým listom na oceľovú ihlicu. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a za stáleho otáčania opekáme na ražni. Počas opekania plátky potierame maslom. Ak flambujeme kuraciu pečeň na stole, šťavu podávame osobitne. Pečeň prikryjeme na striebre nad kahanom, zalejeme borovičkou a zapálime. Len čo oheň vzplanie, zalejeme šťavou a podusíme.
Diskusia k článku:
|