PORADŇA |
Dnes pribudlo: 0 tém, a 1 reakcií. Včera pribudlo: 0 tém, a 1 reakcií. |
|
|
Štvrtok, 19. December,
,
Dnes oslavuje Judita |
|
KATALÓG |
Informácie Pridať firmu |
Móda, módne odevy, bielizeň |
Obuv, kabelky |
Módne doplnky, klenotníctva |
Kozmetika, parfuméria |
Skrášľovacie salóny, služby, pobyty |
Zdravie, výživa |
Veľkonočný čerešňový koláč
|
|
Spracoval(a) : Jana Osuská
Dátum : 11.3.2008 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
Ingrediencie:
150 g mleté mandle 150 g Flora 120 g práškový cukor 2 ks vajcia 250 g celozrnná múka prášok do pečiva 1,5 dcl mlieko 300 g odkôstkované čerešne
Poleva: 1/4 l Rama Cremefine na šľahanie 1 ks stužovač na šľahačku 1 šálka posekané odkôstkované višne 1 PL čerešňový likér Mandle opražíme na sucho, aby sa uvoľnila aróma. Floru vyšľaháme s cukrom, pridáme vajcia, múku premiešanú s práškom do pečiva, mlieko a opražené mandle. Vypracujeme cesto a nakoniec primiešame odkôstkované čerešne. Rúru predhrejeme na 180°C. Tortovú formu vymastíme a vysypeme múkou, vlejeme do nej cesto a pečieme asi 60 minút, do zlatista. Upečené vyberieme z formy a necháme vychladnúť. Na vychladnuté cesto nalejeme pripravenú šľahačkovú polevu, ktorú sme si pripravili vyšľahaním Ramy Cremefine a stužovača, s primiešaním posekaných višní a čerešňového likéru. Necháme odstáť v chlade 2 – 3 hodiny. Môžeme podávať s prizdobením lístkov čerstvej mäty.
(Recept pre 8 - osôb)
Zdroj: www.florastranky.sk
Diskusia k článku:
|
|
|