Zaprávané kurča s karfiolom
|
|
Spracoval(a) : Kristína Farkašová
Dátum : 9.1.2001 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
Potrebujeme: 1 kurča, 80g koreňovej zeleniny(mrkva, zeler, petržlen), ½ cibule, 50g hladkej múky, 50g masla, 2 dl smotany alebo polotučného mlieka, 1 menší karfiol, muškátový kvet, petržlenová vňať, soľ
Postup: Do vriacej osolenej vody vložíme kurča, koreňovú zeleninu, cibuľu a všetko spolu uvaríme do mäkka. Ku koncu varenia pridáme karfiol rozobraný na ružičky. Mäkké kurča a karfiol vyberieme, vývar scedíme a zeleninu prepasírujeme. Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, zriedime ju vývarom z kurčaťa a povaríme až do zhustnutia. Pridáme muškátový kvet a mlieko, povaríme a precedíme. Do omáčky vložíme rozporciované kurča, ružičky karfiolu, pretretú zeleninu a spolu prehrejeme. Ozdobíme nadrobno posekanou petržlenovou vňaťou. Podávame s knedľou.
Dobrú chuť...
Diskusia k článku:
|