lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
V novozámockej nemocnici pribudla už druhá nadštandardná izba pre malých pacientov

  Spracoval(a) : Zuzana
Dátum : 28.4.2013
späť
Späť

Poslať
 

Symbolický kľúč od druhej novovybudovanej nadštandardnej izby pre malých pacientov odovzdala v týchto dňoch Drahomíra Jiráková, riaditeľka neziskovej organizácie Ronald McDonald House Charities  MUDr. Imrichovi Matuškovi, riaditeľovi Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Nových Zámkoch a MUDr. Michalovi Medovarskému, prednostovi Pediatrickej kliniky.

 

Malým pacientom a rodičom, ktorí  počas pobytu v nemocnici môžu sprevádzať svoje ratolesti, bude v novozámockej nemocnici slúžiť už druhá moderne vybavená izba – tentoraz izolačka. Spĺňa náročné medicínske a hygienické požiadavky a súčasne ponúka príjemné prostredie na liečbu. Nezisková organizácia Ronald McDonald House Charities na tento účel prispela sumou 7 000 €.

 

„Chceme sa úprimne poďakovať za tento dar. Ďakujeme v menej lekárov, sestričiek, ale hlavne v mene detí, ktorým izba spríjemní pobyt  v nemocnici a budú sa tu cítiť oveľa lepšie,“  ocenil  riaditeľ nemocnice MUDr. Imrich Matuška aktivity organizácie Ronad McDonald House Charities, ktorá klinike už poskytla 12 500 € na prvú nadštandardnú izbu pre deti a zakúpenie televízorov.

 

„Ronald McDonald House Charities pomáha na Slovensku chorým a znevýhodneným  deťom, aby sa cítili lepšie a bezpečnejšie,“ povedala o pôsobení neziskovej organizácie riaditeľka Drahomíra Jiráková a dodala:  „Za 10 rokov nášho pôsobenia na Slovensku sme venovali na charitatívne účely viac ako 186 332 €, vďaka ktorým sa podarilo zrekonštruovať a zariadiť nadštandardné izby v nemocniciach na Kramároch v Bratislave,  Nitre,  Trnave, Banskej Bystrici, Žiline a podieľali sme sa aj na rekonštrukcii Detského ORL oddelenia v Košiciach.“

 

„Mám  radosť, že sa nám podarilo  zrekonštruovať už druhú izbu pre deti v novozámockej nemocnici. Aj moja dcérka  už ležala v nemocnici, takže viem, aké je to náročné pre deti aj rodičov,“ povedal Zoltán Vida,  franchisant McDonald´s v Nitre, ktorý celú podporu zastrešoval.

 

Spoločnosť McDonald´s je zakladateľom neziskovej organizácie Ronald McDonald House Charities a finančné prostriedky na svoju činnosť získava z jej aktivít a zbierok od zákazníkov, ale aj od zamestnancov, ktorí na ňu prispeli 2 % zo svojich daní.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!