lady.sk
AKLINIK B 468X60

REKLAMA
MOBIVENAL banner 109x109 sutaz
 
 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
0 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 19. December, , Dnes oslavuje Judita
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Alžbetine bavorské perníčky

  Spracoval(a) : Monika
Dátum : 6.12.2013
späť
Späť

Poslať
 

Len málokedy v roku nás pečenie baví práve tak ako pred Vianocami. Ide z neho teplo domova a to v doslovnom i prenesenom význame. Možno je to tou atmosférou a možno tým, že si ho užívajú všetky naše zmysly. Už prvý kontakt s hrejivým medovým cestom nenápadne pohladí na duši. Na svoje si príde aj čuch. Vanilkový cukor rozvonia celý byt a neraz pošteklí nos i susedom. To však už netrpezlivo nakúkame do rúry a tešíme sa, keď sa jej obsah pekne farbí do ružova. Pravým orechovým je však ochutnať v pokoji prvý pocukrovaný koláčik. Vianoce sa môžu začať. Užite si ich spolu s našimi odskúšanými receptami, ktoré nenechajú „v štichu“ ani vianočnú cukrárku – začiatočníčku.

 

Alžbetine bavorské perníčky

 

Potrebujeme:

  • 5 vajec
  • 500 g Korunného cukru BIO kryštálového
  • 2 lyžičky škorice
  • ¾ lyžičky klinčekov
  • kardamon na špičku noža
  • šťavu z ½ citróna
  • 100 g kandizovaného citróna alebo citrónovej kôry
  • 500 g neolúpaných mandlí (alebo 250 g neolúpaných mandlí a 250 g vlašských orechov)
  • čokoládovú alebo punčovú polevu

Postup

  1. Vajcia vyšľaháme do peny s Korunným cukrom BIO kryštálovým, najlepšie elektrickým šľahačom na najvyššie obrátky. Pena musí byť krémovitá a jemná. Vmiešame škoricu, klinčeky, kardamon, trošku nastrúhaného muškátového orecha a šťavu z polovice citróna. Potom pridáme kandizované ovocie (malé kúsky citrónov a pomarančov) alebo kandizovanú citrónovú a pomarančovú kôru a nakoniec vmiešame nahrubo rozomleté ​​mandle. Môžeme pridať aj nahrubo rozomleté ​​vlašské orechy.
  2. Cesto vyvaľkáme na približne 1cm hrubú placku, z ktorej vykrajujeme okrúhle perníčky. Tie prenesieme na vymastený plech, na ktorom ich necháme asi hodinu odpočinúť. Koláčiky pečieme pri 150 - 160 °C, pomaly, v nepredhriatej rúre. Po vychladnutí perníčky polejeme čokoládovou alebo punčovou polevou. Na vrch môžeme pridať mandľu.

Tip: Skúsené nemecké kuchárky hovoria, že čím väčšie vajcia použijeme, tým viac mandlí je potrebné pridať v pomere k orechom.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!