lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Biskupský chlebíček

  Spracoval(a) : Hera
Dátum : 17.12.2009
späť
Späť

Poslať
 

Cesto:

350 g polohrubá múka

200 g Hery

150 g práškový cukor

1 balíček vanilkového cukru

4 vajcia

150 g bieleho jogurtu

100 g solamylu

50 g horkej čokolády na varenie

50 g mandlí

100 g zmesi sušeného ovocia

 

Dokončenie I.:

150 g marcipánovej hmoty

Práškový cukor na podsypanie

Zlaté perličky na ozdobu

 

Dokončenie II. :

100 g čokoládovej polevy

50 g  pistáciových orieškov

 

 

Heru vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Za stáleho miešania pridávame postupne žĺtky a potom biely jogurt. Z bielkov ušľaháme pevný sneh. Obe hmoty spojíme a nakoniec zľahka vmiešame preosiatu múku so solamylom, na kúsky nakrájanú čokoládu, nasekané mandle  a na malé kúsky nakrájané sušené ovocie. Hotové cesto naplníme do chlebovej formy, ktorú sme predtým vymazali tukom a vysypali hrubou múkou. Pečieme v predhriatej rúre na 150 °C asi 45 minút. Po upečení necháme vo forme krátko vychladnúť, vyklopíme na kovovú mriežku a necháme vychladnúť úplne.

 

I.  Marcipánovú hmotu rozvaľkáme na doske posypanej práškovým cukrom na plát hrubý 3 mm a chlebíček obalíme. Povrch ozdobíme zlatými perličkami ktoré vyskladáme do tvaru hviezdičiek.  

 

II. Polevu rozohrejeme a povrch chlebíčka potiahneme polevou. Pred zatuhnutím stred posypeme sekanými pistáciami.

 

Príprava: 30 minút

Pečenie: 45minút

Náročnosť:  +

Trené cesto

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!